Educatie

Onbekend is onbemind: door te leren over natuur en landschap krijgen mensen meer besef van het belang van een streekeigen en klimaatbestendig landschap. Daarom organiseert het Regionaal Landschap IJzer & Polder cursussen, vormingen en verschillende buitengewone activiteiten in samenwerking met acht gemeenten van de Westhoek. We zoomen ook in op het unieke verhaal van de IJzer- en Handzamevallei.

Samen met alle inwoners zorg dragen voor een duurzaam landschap is waar we op inzetten. We bieden jong en oud de mogelijkheid om het landschap te ontdekken, te beleven en er bewust mee om te gaan.

WATERLANDERS

In 2015 en 2016 legden we de ijzersterke link bloot tussen Vreemde Vogels vroeger en vandaag met enkele buitengewone initiatieven. In 2017 en 2018 werken we rond het thema Waterlanders waarbij we ons overstroombaar landschap in de kijker zetten.

Buiten spelen

We ontwikkelden met enkele partners ook een succesvol initiatief voor gezinnen met kinderen: Speuren in het Bos. Daarnaast werken we samen met Milieuzorg op School (MOS) en het Provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart aan een natuurrijk schoolaanbod in de regio.

Ook voor jou!

Neem een kijkje op onze activiteitenkalender waar we alle natuur- en landschapsactiviteiten in de regio bundelen. Met dit natuurrijke aanbod heb je niet langer een excuus om binnen te blijven!

Meer info via Klaas Bogaert - 051 54 59 62 of klaas@rlijp.be